Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Projectbezoek RvC en bestuur -Platform Woonwijs/De Groene Draad

Op 23 januari 2017 gingen wij, het bestuur van de huurdersraden, op bezoek bij de Raad van Commissarissen van UWOON.
We waren door hen uitgenodigd voor een projectbezoek met het onderwerp:
De initiatieven om energiecoaches op te leiden, in combinatie met het bezoeken/bespreken van het isolatieproject 160 woningen in Ermelo’.
Het was een leerzame en een inspirerende middag.

Allereerst bezochten we een woning aan de Paul Krugerweg. Mooi om te zien dat een woning uit 1967 door allerlei ingrijpende maatregelen van energielabel F/G naar energielabel A is gebracht. Voor de huurder lagere woonlasten en meer comfort. De huurder merkt dit direct in zijn portemonnee. Maar niet alleen dat, het zijn prachtige woningen geworden. Eerst was er veel tegenstand, maar uiteindelijk heeft dit hele project veel opgeleverd.
Dit waren forse maatregelen maar ook u kunt, zij het dan op kleinere schaal, energie besparen en daardoor geld besparen.
Dit werd in een inspirerende presentatie van Han Kattenwinkel van Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo maar weer eens duidelijk.

Energie en geld besparen.

Dat kan door bewust om te gaan met uw energieverbruik. Energiecoaches kunnen u daarbij helpen.

Zij bekijken met u het energieverbruik en geven advies hoe u in uw woning energie kunt besparen. Dat kan variëren van het vervangen van gloeilampen door LED lampen tot radiatorfolie aan de achterkant van de verwarming of eenvoudig door de gordijnen ’s avonds dicht te doen. De energiecoaches hebben ook een InfraRood thermometer en een elektriciteitsmeter bij zich om eventueel temperatuur in de koelkast of het energieverbruik van uw tv in standby stand te meten.
De energiecoaches zijn huurders die op initiatief van Uwoon een cursus hebben gevolgd bij de natuurorganisaties De Hortus Harderwijk, www.hortusharderwijk.nl en Natuur- en MilieuPlatform Ermelo www.nmpermelo.nl. Zij geven andere huurders voorlichting over energiebesparing.Untitled-1

Als huurder van UWOON kunt u een energiecoach vragen om langs te komen. U stuurt een mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar uwoonenergiehulp@gmail.com. Na uw aanmelding zal één van de energiecoaches een afspraak met u maken. Zie ook de flyer:
Untitled-2

Back To Top