Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Hallo,

wat leuk dat je de Woonwijs website bezoekt.

Woonwijs heet officieel Stichting Huurdersraad Harderwijk en is opgericht in juni 2004.
Woonwijs bestond in eerste instantie uit een afvaardiging van huurders uit bijvoorbeeld bewoners- en buurt commissies. Maar in de afgelopen 10 jaar is het aantal bewonerscommissies en -verenigingen afgenomen. Op dit moment zijn er nog 3 waarmee we als huurdersraad in verbinding staan. Bewonersvereniging Eglantier, huurdersvereniging Korte Kamp en HVWC, de Harderwijkervereniging voor behoud woonwagen cultuur Harderwijk.

Woonwijs is een zelfstandige stichting en komt op voor de belangen van UWOON huurders in Harderwijk. Daar horen ook alle woningzoekenden die ingeschreven staan bij hurennoordveluwe.nl. bij. UWOON bezit in Harderwijk ongeveer 4100 huurwoningen.

Dit doet Woonwijs door regelmatig te overleggen met:
• UWOON over onderwerpen als organisatie beleids- en financiële zaken. Denk aan onderwerpen als passend toewijzen, huuraanpassingen, huurbeleid, begroting, renovatie-sloopplannen, leefbaarheid. Maar ook denken we mee over de oplossingen om meer mensen sneller aan een sociale huurwoning te helpen.
• De gemeente Harderwijk. De thema’s zijn de betaalbaarheid en beschikbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid, wonen-welzijn-zorg, huisvesting van specifieke (urgente) doelgroepen, leefbaarheid in de wijk en bewonersparticipatie.
• We werken hierbij vaak samen met huurdersraad De Betere Woning uit Elburg en huurdersvereniging De Groene Draad uit Ermelo. Ook zij vertegenwoordigen de huurders van UWOON. Het huidige bestuur van Woonwijs bestaat uit 6 personen.

Voorzitter: Hannah Scholten
Secretaris: Henk Ceron
Penningmeester: Gudrun Binnenhei
Algemeen bestuursleden: Trijnie Hop – Elly Stabij

Back To Top