Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Prefab woningen in een dag gebouwd

12 december 2018

‘We hebben haast’

ERMELO – Vanmiddag heeft gedeputeerde Josan Meijers van de provincie Gelderland samen met wethouder Laurens Klappe en directeur-bestuurder Moniek van Balen van Uwoon symbolisch een vloerplaat geplaatst op de bouwlocatie De Driesprong. Hier worden in korte tijd vierentwintig sociale huurwoningen gebouwd. Met dit woonproject slaan provincie, gemeente en woningcorporatie twee vliegen in één klap. Het terrein wordt opgeknapt en de druk op de woningmarkt verlicht, vooral door de bouw van de sociale huurwoningen.

”We hebben haast,” stelde Meijers vanmiddag. Ze doelt daarmee op de druk op de woningmarkt. De woningen op het terrein van de voormalige Scholengemeenschap De Driesprong ‘schieten’ dan ook als paddenstoelen uit de grond. Het zijn prefab woningen van Slokker BV. ”Prefab woningen vergen veel voorbereidingen,” legt Moniek van Balen uit. ”Het is niet zozeer veel goedkoper, het scheelt wel wat, maar het gaat veel sneller.” Slokker stelt hier dan ook dat ze gemiddeld een woning per dag bouwt.

Slokker

Momenteel rijden vrachtwagens af en aan met vloerdelen, zijmuren, voorgevels en dakplaten. De gemetselde buitenwanden zijn volgens tekeningen van de architect volledig in de fabriek van Slokker gemaakt en worden kant en klaar naar de bouwplaats vervoerd. Daar wordt het geheel in elkaar gezet op de aangelegde fundering. De snelheid mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. ”Doordat de werkzaamheden geheel in de fabriek plaatsvinden is men niet afhankelijk van weersomstandigheden en de materialen blijven allemaal droog,” legt de aannemer uit. ”De gevels zijn dan ook meer een soort jas, ze hebben geen constructieve waarde.” Woensdag worden de eerste dakplaten geplaatst. In januari zullen de eerste woningen worden opgeleverd. Deze huurwoningen: eengezinswoningen, benedenwoningen en bovenwoningen worden dan volgens toewijzing van de woningcorporatie verhuurd.

Details Geschreven door Natalie Overkamp

Gepubliceerd: 10 december 2018

© 2018 Ermelo van NU! | Het nieuws dat je pakt!

Back To Top