Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

UWOON maakt haast met bouw van sociale huurwoningen in Ermelo

 

10 december 2018 bracht Josan Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, een bezoek aan de bouwlocatie de Driesprong in Ermelo. Samen met wethouder Laurens Klappe en UWOON-bestuurder Moniek van Balen, bekeek ze de 24 sociale huurwoningen die in aanbouw zijn voor woningcorporatie UWOON. Bijzonder aan het project zijn de snelheid van bouwen en de duurzaamheid van de woningen.

Nieuwe huurwoningen zijn gasloos en ‘nul-op-de-meter’

De woningen voor UWOON bestaan uit 12 eengezinswoningen en 12 beneden- en bovenwoningen. De woningen worden gasloos opgeleverd. Onder andere door geïntegreerde zonnepanelen op het dak en toepassing van warmtepompen, worden ze allemaal ‘nul-op-de-meter’. De bedoeling is dus dat de woningen net zoveel energie gaan opwekken, als nodig is voor het huis en het huishouden.

Voorbereid in de fabriek

De snelle bouw is mogelijk door een innovatieve bouwmethode van Slokker Innovatie. De woningen worden voor een groot deel voorbereid in de fabriek (prefabricage) en kunnen daarna in korte tijd worden ‘afgebouwd’ op de bouwlocatie. De eerste dakplaten gaan deze week op de woningen, terwijl in november de fundering voor de woningen nog werd gelegd. Schaarste aan arbeid en onwerkbaar weer hebben zo ook minder invloed op het bouwproces. En de methode zorgt voor efficiënt gebruik van materialen.

De woningen worden zo snel mogelijk opgeleverd aan het begin van het nieuwe jaar, afhankelijk van de nutsaansluitingen en de snelheid van de verhuur. De woningen komen binnenkort te huur op www.hurennoordveluwe.nl.

Foto: UWOON

GEPUBLICEERD OP 11 DECEMBER 2018 VELUWE FM

 

Back To Top