Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Korte terugblik Algemene Ledenvergadering Woonwijs op 22 mei 2017

De opkomst viel een beetje tegen, ondanks alle publiciteit die eraan gegeven is.

Toch was het een energieke avond zoals iemand op Twitter meldde.

Interessante onderwerpen op de agenda.

Het afscheid van Gerben Hofma als voorzitter van Woonwijs moesten we helaas cancelen. Gerben was nog niet hersteld van een operatie. Hij was die dag net uit het ziekenhuis ontslagen. Later dit jaar gaan wij zijn afscheid vieren.

Uitdagend, werken voor een huurdersorganisatie’

Na een terugblik op 2016 door de plaatsvervangend voorzitter van Woonwijs, presenteerde Karin Soldaat(beleidsmedewerker UWOON, daarvoor werkzaam bij De Woonbond) op verzoek van Woonwijs het agendapunt ‘Uitdagend, werken voor een huurdersorganisatie’.

Bestuurslid Hannah Scholten vertelde op haar eigen betrokken wijze hoe zij bestuurslid van Woonwijs is geworden: “Als je op een vergadering een vraag stelt of je mond open doet ben je bestuurslid voordat je het weet….. nooit spijt van gehad.”

Door het duidelijke verhaal van Karin en Hannah en het enthousiasme van het huidige bestuur hebben 3 personen zich opgegeven om mee te willen doen met Woonwijs. Leest u de vacaturetekst op deze site nog eens. Misschien wordt u ook enthousiast. We hebben altijd mensen nodig.

Huurverschillen

Mark Schouten,Teamleider Huur van UWOON, vertelt ons meer over de huurverschillen. Hoe komt het dat bijna identieke woningen soms zo erg verschillen in huur? Hebt u hier ook vragen over neemt u dan contact op met UWOON.

Zonnepanelen

Na de pauze misschien wel het hoogtepunt van de avond: UWOON biedt huurders de mogelijkheid tot plaatsing van zonnepanelen. Bestuurder Monique van Balen en Karin Soldaat vertelden welke mogelijkheden er zijn en onder welke voorwaarden. De aanbestedingsprocedure is op dit moment in gang gezet. Eind dit jaar hoopt UWOON de eerste zonnepanelen te kunnen plaatsen. Bent u geïnteresseerd laat het ons weten. Of neem contact op met UWOON.

Voor de rondvraag waren er geen vragen. Alles leek duidelijk.

Omstreeks kwart over tien gingen de meeste mensen met een positief gevoel en een schat aan informatie huiswaarts.

Dank aan iedereen die op welke manier dan ook met hun inzet een bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze avond.

Back To Top