Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Honderden huurders naar Huurdersfestival van de Woonbond

Een warm en muzikaal welkom op het huurdersfestival 2019. Met name huurders die zich actief inzetten voor een huurdersorganisatie of bewonerscommissie kwamen op het festival af.

Zo’n vijfhonderd huurders kwamen zaterdag 4 november voor het Huurdersfestival naar de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Ook wij, huurdersraad Woonwijs, waren bij dit evenement aanwezig.

Huurders struinen over informatiemarkt

Woonbonddirecteur Paulus Jansen laat strijdbare huurders uit de Rotterdamse Tweebosbuurt aan het woord. Hun woningen dreigen gesloopt te worden. ‘Dit pikken we gewoon niet’.

Guity Mohebbi, directeur van het Woonbond Kennis en Adviescentrum, interviewt actieve huurders over hun verwachtingen van het huurdersfestival.

Huurders aan het woord

In het ochtendprogramma kregen vooral de aanwezige huurders en woningzoekenden zelf het woord. Zo vertelden Rotterdamse huurders over hun strijd met Vestia en de gemeente over de sloop van hun woningen en was er aandacht voor een woningzoekende die vertelde hoe hij tegen wil en dank na een scheiding op een vakantiepark belandde vanwege het tekort aan betaalbare huurwoningen.

Workshops

Uiteraard was er ook plaats voor cabaret en muziek. Het middagprogramma stond in het teken van inhoudelijke workshops. Huurders gingen in gesprek over draagvlak voor verduurzaming, het aanpakken van eenzaamheid, nieuwe woonvormen voor senioren en tal van andere onderwerpen.

Bron: Woonbond

www.woonbond.nl

Back To Top