Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

Elektrisch koken

Vorig jaar is aan UWOON de vraag voorgelegd over de mogelijkheid om elektrisch te kunnen koken. Hiervoor zou een elektrische aansluiting in het aanrecht moeten worden aangebracht en een extra groep in de meterkast. UWOON stond hier positief tegen over. De corporatie zou de mogelijkheden onderzoeken. De huurdersraden kregen een adviesaanvraag op het voorgenomen besluit van UWOON over de voorzienig voor elektrisch koken.

Wat hield het voorgenomen besluit in?

Huurders die nu zonnepanelen aanvragen, krijgen tevens de voorziening om elektrisch te kunnen koken. Zij hoeven hiervoor niets extra’s te betalen. Huurders die al zonnepanelen hebben, kunnen deze voorziening ook krijgen zonder extra kosten. Zij moeten dan wel voor 1 april 2021 kenbaar maken dat zij daarvoor in aanmerking willen komen. Voor huurders die zonnepanelen hebben en inmiddels door UWOON een voorziening voor elektrisch koken hebben laten aanbrengen, waar zij een huurverhoging voor hebben gekregen, zal deze huurverhoging met terugwerkende kracht worden teruggedraaid. Huurders die geen zonnepanelen hebben, maar toch deze voorziening willen laten aanbrengen, kunnen deze krijgen tegen een huurverhoging van 2,80 euro per maand. Als huurdersraden denken we dat we een mooi resultaat hebben bereikt voor de huurders van UWOON.

 Hoe gaat het nu verder?

Iedereen die belangstelling heeft moet dit aangeven bij UWOON. Dit geldt ook voor de huurders die bij ons hebben aangegeven dat zij belang-stelling hebben. UWOON zal iedereen die zonnepanelen heeft via een mail of brief hiervan op de hoogte stellen. Huurders die zich hebben opgegeven voor zonnepanelen, maar bij wie ze nog niet zijn aangebracht, krijgen de aanpassing voor elektrisch koken tegelijk met de zonnepanelen

Wat moet u doen om in aanmerking te komen voor deze voorziening?

U kunt een brief sturen of mailen naar UWOON.

Het mailadres is:
info@uwoon.nl , t.a.v. mevr. Diane Dirksen

Het postadres is
Postbus: 270, 3840 AG Harderwijk, t.a.v. mevr. Diane Dirksen.

Onderstaande tekst is voldoende:

Geachte mevr. Dirksen,

Ik heb zonnepanelen op mijn dak liggen en zou ook graag in aanmerking komen voor de voorzieningen om elektrisch te kunnen koken.

Met vriendelijke groet.

Heer/Mevr. ………………………………….

Adres ……………………………………………

Postcode/plaats ……………………………

 

UWOON zal hierna contact met u opnemen om een en ander met u af te stemmen.

Vergeet niet dat u zich voor 1 april moet aanmelden om voor deze gratis voorziening in aanmerking te komen.

Back To Top