Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

UWOON kiest met huurders voor zonnepanelen Van der Sluis

Persbericht UWOON 28-09-2017

‘Haal de zon in huis, met zonne-energie van Van der Sluis’. Onder dat motto kunnen vanaf het najaar de eerste zonnepanelen worden geplaatst op huurwoningen van UWOON. De keuze voor Van der Sluis Technische Bedrijven als leverancier viel begin september. Huurders en huurdersorganisaties van UWOON hebben in die keuze, en in het samenstellen van het aanbod van zonnepanelen, een hele actieve rol gespeeld.

Hannah Scholten van huurdersorganisatie Woonwijs is dan ook tevreden over het traject: “Het is heel prettig dat we vanaf het begin konden aangeven wat voor huurders belangrijke aandachtspunten zijn. Volgens mij hebben we nu een mooi aanbod tegen een goede prijs.” Naast aspecten zoals kwaliteit en de wijze van samenwerken, was de prijs ook voor UWOON een belangrijk criterium. Zo kan de woningcorporatie bijdragen aan het verlagen van de woonlasten van huurders. UWOON neemt daarbij 30% van de investering op zich. Huurders betalen voor de overige 70% een vaste vergoeding in de servicekosten.

Informatieavonden voor huurders

Huurders die geïnteresseerd zijn in de zonnepanelen voor het leveren van elektriciteit, kunnen zich via  www.uwoon.nl opgeven voor één van de informatieavonden in oktober. Voor Ermelo Ermelo is UWOON en Van der Sluis geven tijdens de avond meer informatie over het aanbod, de kosten en de mogelijke besparing. Raymond Bouman, bedrijfsleider Beheer & Onderhoud bij Van der Sluis: “We willen bewoners graag laten zien hoe we te werk gaan en hoe ze kunnen profiteren van het gebruik van de zonnepanelen.”

Verduurzaming en vermindering energieverbruik

Naast het verlagen van woonlasten voor huurders, is ook het verminderen van de belasting op het milieu voor UWOON aanleiding voor de start met zonnepanelen. UWOON investeert daarom de komende jaren ook extra in de verduurzaming – en daarmee de energiezuinigheid – van huurwoningen. En om mensen bewuster te maken van hun eigen gedrag op energieverbruik, kunnen huurders via UWOON nog een vrijwillige energiecoach inschakelen. Deze coach gaat met huurders in hun eigen woning in gesprek en geeft praktische bespaartips.

Informatieavond Harderwijk: 10 oktober De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, 3842 GA Harderwijk, aanvang 19.30 uur

Informatieavond Ermelo:  5 oktober, Bon Appétit Proson, Paul Krugersweg 43, 19.30 uur

Beide avonden inloop vanaf 19.00 uur.

Back To Top