Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

HUURPRIJS EN PUNTENTELLING

De Woonbond 10 april 2019, komt met een uitgebreide brochure over de jaarlijkse huurverhoging en het puntenstelsel. Voor grip op deze (ingewikkelde) materie voor sociale én vrije sector huurders.

                                                                                                          © Getty
Je huurprijs, de jaarlijkse huurverhoging en het puntenstelsel (officieel: woningwaarderingsstelsel) hangen samen. De nieuwe brochure ‘Huurprijs en puntentelling 2019/2020’ geeft inzicht in de regels zodat je zelf kunt controleren of je huurprijs, de huurverhoging en het puntentotaal van je woning kloppen. En zodat je weet waar je terechtkunt voor meer informatie of hulp.

Voor sociale en vrije sector huurders
Deze brochure is bedoeld voor huurders van sociale en van geliberaliseerde (vrije sector) huurwoningen. Want ook vrije sector huurders hebben te maken met (afspraken over) een jaarlijkse huurverhoging. Én zij kunnen zich beroepen op het puntenstelsel bij aanvang van het huurcontract. Ook de huurverhoging en puntentelling voor kamers en woonwagens en standplaatsen komt aan bod.

De regels rondom de huurverhoging
Lees meer over onder andere de maximale percentages die gelden voor de (inkomensafhankelijke) huurverhoging in 2019 in de sociale huursector. Over de regels omtrent huurverhogingen in de vrije sector. Over de puntentelling en over welke stappen je kunt nemen om bezwaar te maken.

Modelbrief bezwaar maken
In de bijlagen vind je tot slot een overzicht van de actuele huurprijsgrenzen die het ministerie van BZK hanteert, een begrippenlijst en een modelbrief voor wie bezwaar wil maken.

Verkrijgbaar in de webwinkel
Huurprijs en puntentelling 2019/2020 is verkrijgbaar als gedrukte brochure en als E-book (pdf). Beiden zijn te bestellen in de https://www.woonbond.nl/webwinkel/huurprijs-en-puntentelling-2019-2020. Leden van de Woonbond betalen €5,50 voor de gedrukte brochure en €2,50 voor het E-book. Niet-leden betalen respectievelijk €7,50 en €4,50.
GELIBERALISEERDE HUURPRIJS
JAARLIJKSE HUURVERHOGING
PUNTENSTELSEL

Back To Top