Skip to content
Postbus 43, 3840 AA Harderwijk | info@huurdersraadwoonwijs.nl

De Groene Draad gaat op een andere manier samenwerken met UWOON Ermelo

21 november 2014

De Groene Draad gaat op een andere manier samenwerken met UWOON Ermelo

 

Dit is de uitkomst na een evaluatie tussen de woningcorporatie en de huurdersbelangenorganisaties.

Na een evaluatie hebben de huurdersorganisaties uit Harderwijk. Ermelo en Elburg met woningcorporatie UWOON besloten om de huidige samenwerking te beëindigen en die op een andere manier te gaan vormgeven.

Onlangs evalueerden de driehuurdersorganisaties en UWOON hun samenwerking. Gezamenlijk vertegenwoordigen de huurdersorganisaties alle huurders van UWOON in Harderwijk, Ermelo en Elburg.

Zij besloten, met instemming van UWOON, de huidige samenwerking te beëindigen en die op een andere manier te gaan vormgeven. Aanleiding voor dit besluit zijn verschillende visies op zowel de onderlinge samenwerking, de Samenwerking met UWOON als de beïnvloeding van het beleid van UWOON. Huurdersraad Woonwijs te Harderwijk en Huurdersbelangenorganisatie De Groene Draad te Ermelo, die samen bijna 7.000 huurders vertegenwoordigen, zetten de samenwerking met UWOON voort op basis van de samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst wordt binnenkort geactualiseerd.

Huurdersraad De Betere Woning uit Elburg, die zo’n 2.000 huurders vertegenwoordigt in de gemeenten Elburg en Oldebroek, gaat met UWOON de samenwerking opnieuw vormgeven op basis van de Overlegwet.

UWOON en de huurdersorganisaties zeggen beide vertrouwen te hebben in de samenwerkingsvormen.

Back To Top